top of page
Nieuws: Blog2

Gluren bij de Buren voor de eerste keer ook bij bewoners in Laak



Aanstaande zondag 4 februari veranderen huiskamers tijdens Gluren bij de Buren tijdelijk in buurttheaters. Lokale podiumkunstenaars tonen dan gratis hun talenten, verspreid over ruim 70 knusse huiskamers, in Den Haag. Alle optredens duren ongeveer 30 minuten en vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur. Voor het eerst zijn er ook bewoners in Laak die hun huiskamer openstellen.


Bij huisgenoten Adnan en Frank aan de Fijnjekade 70 kan je om 12:45, 14:15 of 15:45 uur hun huis binnenlopen om te genieten van Meisje Pannenkoek. Marianne Nan neemt je mee in de wereld van Meisje pannenkoek: verhalen over de normaliteit van het leven, een frisse kijk op het verschil tussen mannen en vrouwen, de werking van hersenen, nieuwe verkeerslichten en natuurlijk gedichten over pannenkoeken en andere huiselijke onderwerpen. "Ik ben sinds kort de nieuwe huisgenoot van Frank maar kende het evenement al wel omdat ik zelf met de band waar ik in speel ook eens heb deelgenomen." Verteld bewoner Adnan. "Ik vind het super leuk dat mijn eigen huiskamer nu onderdeel is en hoop door deze deelname ook misschien wat nieuwe buren te leren kennen."



Ook Lizzane en Willem, bewoners in Laak, openen aanstaande zondag voor het eerst hun huiskamer voor een optreden. Om 12:45, 14:15 of 15:45 uur kan je Hugo Verrieststraat 122 komen luisteren naar eigen geschreven teksten en melodie door Lizanne. Willem, zanger en (contra)bas speler bij de Haagse folk-rock band Acoustic Maniacs, begeleidt Lizzanne op de gitaar. De spirituele teksten met catchy melodies brengen je in een ontspannen sfeer.


In de Binckhorst zet Scouting Rijswijkse Meeuwen en Watergeuzen (RMWG) voor dit evenement ook voor de eerste keer hun huiskamer van het clubgebouw open. Hier kan je om 12:00, 13:30 of 15:00 uur genieten van coverband Spot On uit Rijswijk. "Twee van de leden van dit bandje zijn echte scouts." Vermelden ze trots op hun Facebook. "De Voorzitter van RMWG is namelijk de drummer en de vrouwelijke gitarist is een scout in Delft." Spot OP speelt een mix van pittige pop, stoere rock en brengen met een flinke bak energie het podium tot leven. De setlist bestaat uit tijdloze hits van artiesten als Shocking Blue, Melissa Etheridge, The Scene en The Cranberries.


Ook net over de stadsgrens in Rijswijk is het zondag Gluren bij de Buren. Zo treden o.a. Take four, De Autoriteit en de sixties band The Egards in verschillende huiskamers dichtbij Laak voor je op. Ik zou zeggen spring zondag lekker op de fiets en rij de locaties in Laak af of maak je eigen leuke route via de website van Gluren bij de Buren.




bottom of page